Pet lastnosti dobrega odbojkaša!

2019-03-19

Pet lastnosti dobrega odbojkaša!

SKOK

Definitivno eden izmed najbolj pomembnih lastnosti. Zaradi višine mreže, odbojka zahteva izjemen odriv in eksplozivnost v skoku. Ne glede na to, ali blokirate ali zabijate, vam bo dober skok zagotovo povečal možnost za dominacijo. Seveda pa ne smemo zanemariti pomembnost skoka tudi pri serviranju, saj poskrbi za mnogo bolj dinamični in močan servis.

 

HITROST IN REAKCIJSKI ČAS

Odbojka je v primerjavi z nogometom ali rokometom zelo statičen šport. A ko se je v sekundi treba zapoditi za pomembno točko, sta eksplozivnost in odzivni čas odločilnega pomena. Zato sta poleg skoka to odločilni lastnosti, ki velikokrat prevesita tehtnico zmage na eno ali drugo stran.

 

KONDICIJA

Čeprav se na prvi pogled zdi, da odbojka ne zahteva veliko kondicijske pripravljenosti, se mnenje hitro spremeni, ko se igra začne. Veliko skakanja in hitrih kratkih sprintov ter močna zabijanja, zahtevajo moč in odlično pripravljenost. Poleg tega dobra pripravljenost poskrbi tudi za preprečevanje poškodb saj je celotno telo močnejše in odpornejše.

 

MENTALNA KONDICIJA

Igra od vsakega igralca zahteva izjemno mentalno moč saj so priložnost za napake neomejene. Servis v mrežo, čista točka, ki odleti izven igrišča in zgrešen blok, lahko hitro poskrbijo za poraz, ki si ga še dolgo očitamo. Zato je 100% koncentracija potrebna skozi celotno igro.

 

DOBRA OPREMA

Razlike med vrhunskimi in dobrimi igralci so v detajlih. Boljši oprijem čevlja na parketu je lahko odločilen faktor, ki prinese zdrs na eni in zmago na drugi strani mreže. V dobro opremo se zato vedno splača vložiti kakšen evro več

 

Primer vrhunske opreme je naša nova SALMING kolekcija odbojkarskih čevljev in oblačil, ki so zmes izkušenj in vrhunske tehnologije. Več si oglejte TUKAJ!

 

Z upoštevanjem vseh 5ih nasvetov boste postali boljši igralec in dominirali pri vseh aspektih igre.