Intervju: Uspeh Nataše Robnik na Spartathlonu 2019

2019-10-22

Intervju: Uspeh Nataše Robnik na Spartathlonu 2019

Objavljamo ekskluzivni intervju z izvrstno Natašo Robnik, ki je na letošnjem Spartathlonu osvojila izjemno 3. mesto! Z 246 kilometrsko preizkušnjo je opravila v 29 urah in 15 minutah. Poklon!

 

Kaj vam pomeni tek?

"Tek je zame način življenja. Sproščanje, preživljanje prostega časa aktivno v naravi, premikanje lastnih meja."

 

Kako ste se pripravljali na Spartathlon?

"S treningi za Špartatlon sem začela s 1.1.2019 . Najprej baza, potem pa trening po planu, ki mi ga je napisal mož Bogdan. V celotnem obdobju sem imela tudi tri trening tekme, da sem videla, če sem na pravi poti. Skozi celo leto se je izkazalo, da treniram dobro."

 

Kaj vam je šlo po glavi pred štartom?

"Oh, veliko stvari. Kljub temu, da sem vedela, da sem dobro pripravljena me je bilo strah. To je tek na kateri se lahko zgodi karkoli….pot je res zelo dolga, zato je treba začeti teč počasi in po pameti. Zavedala sem se, da bodo razmere za tek zelo zahtevne, saj je bila vremenska napoved 30+."

 

Kdo vas je med tekom spremljal?

"Vedno me spremlja mož Bogdan."

 

Kateri od dejavnikov je po vašem mnenju najodločilneje vplival na vaš uspeh?

"Mislim, da predvsem pameten začetek, sproščenost, nisem se ozirala na konkurenco in nisem bila obremenjena z rezultatom. Imam tudi srečo, da odlično funkcioniram v vročini."

 

Na katerem kilometru je bilo najtežje?

"Teh km je bilo več. Če moram izpostavit bi rekla 56 km, ker so se začele težave z desno mečo in, pa zadnjih 10 km zaradi težav s hrbtom."

 

Kako vam je pri vašem uspehu pomagala oprema Salming?

"Zelo sem zadovoljna s supergami Salming Distance in tekaškimi nogavicami Salming. Celih 29 ur sem tekla z enim parom, kljub temu da sem zaradi polivanja ( hlajenja ) imela mokro v supergah nisem imela nobenih težav z žulji ali odrgninami. Tudi tekaške hlačke in majčka so se izkazale za odlične."

 

Kaj vam je poleg Salminga še pomagalo?

"Seveda v prvi vrsti mož Bogdan in pa Zavarovalnica Triglav, ki mi je s finančno pomočjo omogočila, da sem se teka lahko udeležila."

 

Kako ste proslavili uspeh?

"Nič posebnega….privoščila sem si dobro regeneracijo, zdaj pa počasi novim zmagam naproti."

 

Še enkrat iskrene čestitke in veliko uspehov v prihodnje!