Izberite pravo palico za Floorball

2019-05-21

Izberite pravo palico za Floorball

Morda to ni raketna znanost, ampak včasih se lahko zdi prav toliko zahtevno. Izbrati pravo palico za floorball je lahko zahteven izziv. Na vašo srečo smo tu mi, da vam pokažemo pravo pot.


1. DOLŽINA

Zlato pravilo, ki pravi, da morate izbrati palico, ki seže do vašega popka, je lahko praktičen nasvet za začetnike. Če pa ste branilec, prihajate iz hokeja na ledu ali pa samo želite imeti večji doseg, lahko palici dodate nekaj centimetrov. Toda pozor, daljša, kot je palica, slabši je nadzor nad žogico. Torej, če želite, da do izraza pride vaša tehnika, naj bo palica krajša. Danes blagovne znamke pišejo dve dolžini palice, na primer 82(93) ali 96(107). Prva vrednost opisuje dolžino palice brez loparčka, druga pa dolžino celotne palice (v legi 60 ° glede na tla).

2. TEŽA

Palice postajajo lažje in lažje. Majhna teža palice lahko izboljša vašo kontrolo žogice, vendar manjkajoča masa zmanjša moč, s katero streljate. Če je vaša igra odvisna od popolne kontrole žogice, izberite manjšo težo palice. Najlažje visoko tehnološke palice niso težje od 200 g, nekatere tehtajo celo manj, od 190 ali 180 gramov. 

3. RAVNOTEŽJE

Teniški ali squash loparji imajo določeno ravnotežno točko svojih loparjev. In za to obstaja dober razlog. Čeprav so vam morda všeč zelo lahke palice za floorball, boste z igranjem ugotovili, da je prava razporeditev teže prek palice lahko še bolj pomembna. Palica, ki je težja pri dnu se lahko zdi težja od palice, ki je težja pri vrhu. Najlažje boste izbrali, če palico enostavno preizkusite. Poslušati morate svoje občutke.

4. UPOGLJIVOST (FLEX)

Pravzaprav material palice (lažja, vendar dražja ogljikova vlakna ali težja, vendar cenejša kompozitna/steklena vlakna) manj vpliva na vašo igro kot njena upogljivost. Ta vrednost določa togost palice. Bolj mehka je, več je občutka na žogici. Na žalost boljša upogljivost pomeni tudi manj moči pri strelu. Na splošno je za otroke primerna upogljivost med 30 in 36 mm, za ženske med 27 in 32 mm, za moške pa med 23 in 27 mm.

5. DEBELINA

Nekateri igralci imajo raje debelejši, nekateri raje tanjši ročaji. Debelejši ročaji omogočajo večjo moč v strelu in podajah, tanjši ročaji pa vam omogočajo več občutka. Vedeti morate, da se palice s tanjšim ročajem hitreje poškodujejo.

Zdaj poznate nekaj smernic, kako izbrati palico za floorball. Če potrebujete dodatno pomoč pri izbiri, ste vedno vabljeni v našo trgovino, kjer vam bodo z veseljem na pomoč priskočili naši izkušeni prodajalci. Želimo vam veliko užitkov ob igranju te razburljive igre.

IZBERITE SVOJO PALICO ZDAJ