RUBRIKA: So pravi zame? - Tekaški copati Salming EnRoute

2019-05-09

RUBRIKA: So pravi zame? - Tekaški copati Salming EnRoute

Če obstaja kje tekaški copat za vsakogar, potem je to EnRoute! Primeren je za vse tipe stopal in stopnje pripravljenosti. Celoten proces razvoja modela EnRoute temelji na konceptu Salming Natural Running Support System (sistem za naravno gibanje noge med tekom), ki omogoča tekaču, da najde svoj naravni tekaški korak.

Zgornji del superga je oblikovan tako, da nudi podporo in stabilnost, ki skupaj ustvarjata copat, narejen za odzivnost in dobro oporo noge. Oblika zgornjega dela je zasnovana na konceptu Wrap Around Design, ki je sestavljen iz štirih različnih komponent, združenih skupaj v udobno enoto z odličnim zračenjem in oprijemom. Exo SkeletonTM, popolnoma integriran v superg, je del vezne konstrukcije, ki nogo lepo objame in ohranja na pravem mestu ter tako zmanjšuje pritisk na sklepe. Bolj prostorna skodelica za prste omogoča sprednjemu delu noge, da se pravilno giba med pristankom.

 

Že nekaj časa lahko tekaške copate Salming najdete v trgovinah Hervis po Sloveniji. Da se boste lažje odločili, katere copate izbrati, je Hervis na teren poslal ekipo izkušenih tekačev in rekreativcev, ki so copate preizkusili in pokomentirali. Copat EnRoute je za trgovino Hervis testiral Marko Mrak - kondicijski trener in trener fitnesa.

 

"EnRoute so še eni copati tega mladega švedskega podjetja, ki ga odlikujeta odlična tehnologija in nizka teža. Njihov tretji copat, v katerem sem tekel, me je ravno tako presenetil.

Sicer priznam, da mi kljub vsem trem istim številkam ta copat ni bil prav, najbrž zaradi vložka, saj je debelejši od povprečja. Med tekom so bili podobni občutki, kot pri predhodnikih: mehak copat z veliko "svobode" za širša stopala in odličnim blaženjem, hiter in odziven.

Teža copata precej nižja od konkurence ampak ne na račun manjšega blaženja. Sprednji del copata je malce trši, zadnji del pa dovolj mehak za vse tekače na "peto". Primeren je za vse tekače."

Oglejte si še sami