RUBRIKA: So pravi zame? - Tekaški copati Salming Trail

2019-05-09

RUBRIKA: So pravi zame? - Tekaški copati Salming Trail

S tekaškimi copati Salming Trail se spustite na kakršenkoli teren. Ta izredno vsestranski in lahek trail copat vam omogoča, da ste najboljši na najbolj tehnično zahtevnih terenih. Z njim boste udobno tekli na različnih podlagah in v zahtevnih pogojih.

Copat je kombinacija vrhunskega švedskega in italijanskega dizajna, ki zagotavlja maksimalen oprijem in udobje na vseh površinah, kot so tehnične trail poti in mokre skale. Dinamičen podplat s posebnim vzorcem zagotavlja oprijem in preprečuje zdrse.

Podplat je izdelan iz trpežne vzdržljive gume in je primeren tudi za občasen tek po asfaltiranih površinah. Zelo je cenjen tako na zahtevnih blatnih poteh, kot na težkih off-trail stezah.

Podplat je dobro blažen in poskrbi za udobje ter stabilnost tudi med zahtevnimi spusti.

 

Že nekaj časa lahko tekaške copate Salming najdete v trgovinah Hervis po Sloveniji. Da se boste lažje odločili, katere copate izbrati, je Hervis na teren poslal ekipo izkušenih tekačev in rekreativcev, ki so copate preizkusili in pokomentirali. Copat Trail je za trgovino Hervis testiral Marko Mrak - kondicijski trener in trener fitnesa.

 

"Salming copati so me presenetili že na asfaltu in sem bil kar malce neučakan, da preizkusim copat še po brezpotjih. Stopalo mi je lepo sedlo v copat, dovolj prostora je za prstem poseben občutek teka, mogoče zaradi njihove posebne tehnologije sredinskega dela podplata.

Copat za sprednji in srednji del stopala zagotavlja dovolj prostora tudi za malce težje "gorce" s širšimi stopali, prstni del je ustrezno ojačan za trail tekače, a bi bila lahko zaščita prstov boljša.

Podplat pa je vrhunski z dobrim oprijemom ter dovolj robat, da se blato ni zadrževalo na spodnjem delu po teku na razmočeni zemlji. Zgornji del ima trislojno zaščito, od katerih ima vsaka svojo funkcijo zaščite stopala. Odličen trail copat za navdušence nad brezpotji."

Oglejte si še sami