RUBRIKA: So pravi zame? - Tekaški copati Salming Speed

2019-05-09

RUBRIKA: So pravi zame? - Tekaški copati Salming Speed

Salming Speed tekaški copat je prava izbira za vse ljubitelji kratkih, hitrih razdalj ali pa daljših tekov na različnih trdih podlagah.

Narejen iz vzdržljivih materialov, lahka guma na podplatu pa vam omogoča odličen stik s podlago, ki skupaj z nevtralnim podplatom spodbujata naravno tekaško pozo in dovoljujeta pravi nagib. Tehta le nekaj malega več kot 200g in je s svojo lahkotnostjo odlična izbira za premagovanje tekaških kilometrov.

Za copat je značilna tridelna konstrukcija; prva plast nudi udobje, srednja stabilizira nogo in zmanjša pritisk na nogo, zunanja plast pa objame sprednji del, kar naredi čevelj še bolj vzdržljiv, njegov izgled pa atraktiven in moderen. S penama RECOIL in SoftFoam poskrbi za dober povratek energije in udoben tek. Vse za hiter in agilen tekaški copat.

 

Že nekaj časa lahko tekaške copate Salming najdete tudi v trgovinah Hervis po Sloveniji. Da se boste lažje odločili, katere copate izbrati, je Hervis na teren poslal ekipo izkušenih tekačev in rekreativcev, ki so copate preizkusili in pokomentirali. Copat Speed je za trgovino Hervis testirala Nataša Čebokli Bleiweis - profesorica športne vzgoje, magistra kinezioloških znanosti.

"Najprej sem jih preizkusila na atletski stezi, kjer sem tekla tempo teke. Zaradi lahkega copata sem imela občutek, kot da nimam nič na nogah. Dojela sem ga kot hitrega in odzivnega.

Copat zahteva več tekaškega znanja, dobro tehniko teka in že nekaj pretečenih kilometrov. Na račun minimalne teže nima veliko blaženja in opore, del pod stopalom je zelo fleksibilen in kar vleče v tek po sprednjem delu stopala. Zelo dobro se odziva pri teku po sprednjem delu stopala.

Copat s tako karakteristiko je nujno treba imeti na polici med drugimi tekaškimi copati. Lahko bi rekla, da obožuje hitre teke po lepih poteh. Zaradi zračnosti bi z njimi tekla v toplejših dneh. Priporočila bi ga izkušenim tekačem."

 

Za več vprašanj o copatu nam lahko pišete na mail [email protected] ali na Facebook stran Salming Slovenia, kjer vam z veseljem odgovorimo na vsa vprašanja.

OGLEJTE SI ŠE SAMI